Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@00:17:01 GMT

تدارک دانمارک براي توليد دارو در ايران

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۴۵۵۵

تدارک دانمارک براي توليد دارو در ايران

خبرگزاری آریا- سفیر دانمارک در تهران با بیان این که این کشور با وجود تحریم‌ها مصمم به تقویت مناسبات با جمهوری اسلامی ایران است، گفت:‌ بزرگترین شرکت داروسازی دانمارک حدود دو ماه آینده تولیدات خود را در ایران آغاز خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دنی عنان که به شیراز سفر کرده است، این سخنان را سه‌شنبه در دیدار با عنایت الله رحیمی استاندار فارس بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفیر دانمارک در تهران گفت:‌ بخشی از تجارت دوجانبه ایران و دانمارک در پی وجود تحریم‌ها آسیب دیده است اما این وضعیت باعث نخواهد شد که تجارت و مرادوات دوجانبه متوقف شود.
این دیپلمات اروپایی با بیان این که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا و همینطور کشور دانمارک حمایت نمی‌شود گفت:‌ با این وجود، این موضوع بر ارتباطات اروپا و همچنین دانمارک با ایران تاثیر منفی گذاشته و باعث کاهش صادرات شده است.
وی با بیان اینکه قبل از اعمال تحریم های جدید ترامپ، مراودات تجاری دو کشور به بیشترین حد ممکن رسیده بود، گفت: با وجود تحریم‌ها، دانمارک تصمیم دارد که ارتباط خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهد.
عنان در این زمینه به همکاری‌های مشترک در حوزه تولید دارو اشاره کرد و گفت: با وجود این که برخی شرکت‌های دانمارکی برخلاف خواست خود تصمیم به ترک ایران گرفته‌اند اما بعضی شرکت‌ها مانند بزرگترین شرکت داروسازی دانمارک تصمیم به ماندن در ایران گرفته‌اند.
سفیر دانمارک در ایران با اشاره به برنامه شرکت داروسازی این کشور برای تولید دارو در کارخانه‌ای در کرج گفت:‌ این شرکت، انسولین تزریقی در ایران تولید خواهد کرد که در فاز اول محصولات خود را در داخل ایران توزیع می کند و در مراحل بعدی تولیدات خود را به کشورهای همسایه ایران و منطقه صادر خواهد کرد.

مشارکت دانمارک در راه‌اندازی اتوبوس دیابت در شیراز
عنان با اشاره به سفر نماینده شرکت داروسازی دانمارک به شیراز اظهار داشت:  این شرکت با شرکت های دارویی استان فارس نیز همکاری دارد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز بزودی اتوبوس دیابت در این شهر با کمک طرف های دانمارکی راه اندازی خواهد شد.
این دیپلمات اروپایی گفت: هدف از ایجاد این اتوبوس این است که این فرصت به افراد مبتلا به فشار یا قند خون هستند داده شود تا همیشه بدن خود را چک و بیماری را کنترل کنند.

تنش به نفع هیچ کشوری نیست
سفیر دانمارک در تهران در ادامه  با اشاره به سفر 14 بهمن‌ماه مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گفت: اتحادیه اروپا خواهان کاهش تنش در منطقه خاورمیانه است زیرا هیچ کشوری از افزایش تنش، نفع نمی‌برد.
وی اظهار داشت:‌ روابط کاری اروپا با ایران گسترده است و بر همین اساس جوسپ بورل نماینده اتحادیه اروپا به ایران سفر کرد تا زمینه‌های کاهش تنش در منطقه فراهم شود.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای نخستین بار در این مسند، صبح دیروز(دوشنبه 14 بهمن‌ماه) در صدر هیاتی به تهران سفر کرده بود، در دو نوبت با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درخصوص برجام، مناسبات دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا و آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کرد.
او همچنین با حسن روحانی رئیس جمهوری و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت وگو کرد.
سفیر دانمارک در تهران:‌ همواره از دیدن تخت‌جمشید به وجد آمده‌ام

ظرفیت‌های همکاری دوجانبه در استان فارس
عنان در بخش دیگری از این دیدار با یادآوری خاطراتی از نخستین سفر خود به استان فارس در 20 سال قبل و نیز سفرهای بعدی به شیراز، از توسعه ارتباطات مردم این استان با مردم دانمارک استقبال کرد و گفت: از سال‌ها پیش با پیشینه تاریخی و فرهنگی استان فارس آشنایی دارم.
وی افزود: امروز و قبل از این دیدار با شهردار شیراز و اعضاء اتاق بازرگانی فارس نیز دیدارهایی داشتم که طی آن زمینه های مشترک گسترش همکاری های دانمارک با شیراز و استان فارس به ویژه در حوزه بازرگانی و افزایش مراودات فرهنگی بررسی شد.
سفیر دانمارک در ایران ادامه داد: در شیراز و استان فارس ظرفیت های زیادی در خصوص اقتصادی و تجاری وجود دارد که می توان روی آن متمرکز شد.
عنان از توسعه همکاری با استان فارس استقبال کرد و گفت: دوستی بین ملت ها همیشه پایدار می ماند با وجودی که دولت ها با رای مردم می آیند و با رای دوباره مردم کنار می روند.
این دپپلمات اروپایی اظهار داشت: برای کشور کوچکی مانند دانمارک که استان فارس دو و نیم برابر آن وسعت دارد مهم است که بتواند مراودات بین المللی خود را در چارچوب سازمان ملل توسعه دهد.
وی به وجود زمینه های همکاری‌های بسیار در حوزه فعالیت های اقتصادی بین دانمارک و فارس اشاره کرد و گفت: استان فارس در حوزه توریسم و گردشگری، کشاورزی،مواد غذایی و پتروشیمی از ظرفیت های غنی برخوردار است که کشور دانمارک تمایل به گسترش تبادلات در این حوزه‌ها با فارس دارد.

نگاه ویژه دانمارک به گردشگری فارس
سفیر دانمارک در ایران تاکید کرد: در حوزه توریسم و گردشگری فارس و شیراز در صدر برنامه توسعه مراودات گردشگری کشور دانمارک قرار دارد زیرا این استان با برخورداری از ظرفیت‌ها و مشاهیری همچون سعدی، حافظ، پاسارگاد و تخت‌جمشید مقصد مهمی برای گردشگران دانمارکی خواهد بود.
وی با بیان اینکه چندین بار از تخت جمشید بازدید کرده است، گفت: همیشه از دیدن این اثر کهن و ارزشمند جهانی به وجد آمده‌ام.
عنان همچنین از استقبال کشورش برای توسعه مراودات در حوزه دانشگاهی،اقتصادی، سرمایه گذاری، پیشگیری از بیماری‌ها، توربین های بادی، تامین انرزی های تجدیدپذیر و .... سخن گفت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تدارک دانمارک تولید دارو شرکت داروسازی دانمارک سفیر دانمارک در تهران سفیر دانمارک در ایران اتحادیه اروپا وجود تحریم ها کشور دانمارک استان فارس تخت جمشید ظرفیت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۴۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: مکمل‌ها بازار پرمصرفی دارند و خیلی‌ها هم به دنبال برند خارجی محصولات مورد نظرشان هستند. شاید همین مساله هم باعث شده که سودجویان محصولات تقلبی را با نام برند خارجی به مشتریانشان عرضه می‌کنند و هزار و یک آسیب برای سلامت آنها رقم می‌زنند. همین چند روز پیش بود که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک از کشف ۲۲۰ قوطی مکمل ورزشی قاچاق و غیر مجاز در این شهر خبر داد.

پیشتر هم رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۵۴۳ قوطی پودر و ۶۱۶۰ عدد قرص بدنسازی تقلبی و قاچاق در ساختمانی واقع در بازار تهران خبر داده بودند. آن هم در حالی که چند سالی می‌شود، تمام مکمل‌های موجود در کشور در کارخانه‌های داروسازی ایران تولید می‌شوند و تقریبا هیچ وارداتی برای این محصول در کشور وجود ندارد.

این نکته را سیدمحمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران هم تأکید می‌کند و به همشهری آنلاین می‌گوید: اگر در داروخانه‌ها، محصولی را تحت عنوان برند خارجی عرضه می‌کنند، همان‌هایی هستند که تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی از سوی شرکت‌های داخلی تولید شده‌اند و ادعای تولید آن توسط شرکت خارجی در کشور دیگر مورد تأیید نیست.

او تأکید می‌کند که تنها مرکز معتبر برای عرضه این محصولات هم داروخانه‌ها هستند و اگر در محلی خارج از این اصناف عرضه شوند، قاچاق و فاقد اصالت خواهند بود.

وضعیت تولید مکمل در کشور

ناصری با بیان این که تولید مکمل‌ها در کشور از حدود سال 98رونق جدی‌تری گرفت، عنوان می‌کند: مکمل‌ها پروسه قیمت‌گذاری بهتری نسبت به دارو دارند و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های داروسازی به این سمت آمدند که در کنار محصولات دارویی مکمل‌ها را هم تولید کنند.

به گفته این فعال حوزه دارویی، ایران جزو کشورهایی است که تمام مکمل‌هایش در کارخانه‌های داروسازی تولید می‌شوند و چند شرکتی هم که هنوز تولید دارو ندارند، استانداردهایی که وزارت بهداشت از شرکت‌های دارویی مطالبه می‌کند را دارا هستند. این در حالی است که در سطح دنیا مکمل‌ها در سطح نزدیک‌تر به صنایع غذایی تولید می‌شوند.

محدودیت واردات

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران درباره بازار واردات مکمل‌ها هم توضیح می‌دهد: رشد تولید مکمل‌ها در داخل کشور و همزمان محدودیت‌های منابع ارزی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن را در این مسیر قرار داد که جلوی واردات مکمل‌ها را بگیرند. این تصمیم کاهش ارزبری برای کشور داشت چون تعداد زیادی از محصولات با وجود 10 تا 15تولیدکننده ضرورتی به واردات نداشتند.

خیلی‌ها در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارند اما نمی‌دانند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است

او ادامه می‌دهد: البته این الگویی است که در کشورهای همسایه ایران هم وجود دارد. به جز واردات تعدادی از مکمل‌هایی که مربوط به برندهای معتبر دنیا هستند، آنها هم به سمت خودکفایی در تولید مکمل‌ها حرکت کرده‌اند. بر این اساس تقریبا هیچ واردات مکملی در کشور ما هم وجود ندارد.

داستان تولید مکمل‌ها

ناصری با بیان این که مکمل‌ها شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات ویتامین‌ها و مواد معدنی با عصاره‌های گیاهی، آمینواسیدها و پروتئین‌ها هستند، بیان می‌کند: تولید این محصولات به 2 صورت انجام می‌گیرد؛ آنهایی که با دانش فنی و فرمولاسیون شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند و گروه دوم هم تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی در حال تولید هستند. این محصولات هم همان برندی هستند که شرکت خارجی سازنده اولیه، ساخت و دانش فنی آن را به شرکت ایرانی منتقل کرده و درنهایت محصول با همان نام و برند خارجی تولید می‌شود.

البته به گفته این فعال حوزه دارو، واردات مواد اولیه مکمل‌ها همچنان انجام می‌شود و در این باره توضیح می‌دهد: همانقدر که در حوزه تولید محصولات آماده‌مصرف پیشرفت کرده‌ایم در حوزه مواداولیه مکمل‌ها پیشرفتی نداشتیم. در بسیاری موارد مولتی ویتامین مینرال که محصول تولیدشده یک شرکت ایرانی یا تحت لیسانس یک شرکت خارجی است، مواداولیه با احتمال زیاد وارداتی هستند.

ماجرای فروش خارجی‌ها در داروخانه‌ها

او درباره عرضه مکمل‌های خارجی در بازار مصرف هم می‌گوید: یکی از مشکلات این حوزه تقاضای مردم برای خرید مکمل‌های خارجی است که البته به فرهنگ مصرف کالای خارجی در مردم ایران مربوط می‌شود و فقط شامل مکمل‌ها نیست. مردم ما زمانی که می‌خواهند کفش هم بخرند، اگر پول کافی داشته باشند، ایرانی نمی‌خرند.

ناصری ادامه می‌دهد: این فرهنگ زمانی مشکل ایجاد می‌کند که فرد در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارد اما نمی‌داند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است که تحت نام برند یک شرکت خارجی در داخل کشور تولید می‌شود. اما روی جعبه تمامی این محصولات، ساخت ایران قید شده است.

بیشترین تقلب در این مکمل‌ها

ناصری درباره محصولات تقلبی موجود در بازار هم بیان می‌کند: بیشترین سهم قاچاق و تقلب در این محصولات درباره مکمل‌های ورزشی است که خارج از چرخه اصلی عرضه این محصولات یعنی داروخانه‌ها فروخته می‌شوند. این مکمل‌ها به‌صورت پودر تهیه می‌شوند و به تکنولوژی پیچیده برای ساخت هم نیاز ندارند.

تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند

او با بیان این که تخلفات درباره مکمل‌های ورزشی به‌دلیل مصرف از سوی جوان‌ها و اثربخشی برخی از آنها بیشتر است، عنوان می‌کند: آنها یک پودر پروتئینی قاچاق می‌خرند و آن را مؤثرتر می‌دانند اما آگاه نیستند که دلیل این اثربخشی، داروها و مواد نیروزای غیرمجازی است که به این پودرها اضافه شده، اما این اثربخشی جذابیت محصول را برای مصرف‌کننده بیشتر می‌کند

روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران در پاسخ به این سؤال که آیا راهکاری برای تشخیص محصول تقلبی از اصل وجود دارد، به سه نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: اول اینکه تمام محصولات ایرانی و تحت لیسانس که در کشور تولید می‌شوند در سامانه وزارت بهداشت از طریق برچسب اصالت قابل رهیابی هستند. نکته دوم اینکه عرضه مکمل‌ها شامل قرص، کپسول، قرص جوشان و پودرهای بدنسازی خارج از داروخانه ممنوع است و هر کدام از آنها اگر خارج از داروخانه خریداری شود فاقد اصالت است؛ یعنی براساس سیکل قانونی وارد یا تولید نشده است.

او درباره نکته سوم هم بیان می‌کند: داروخانه‌ها اجازه فروش اقلام قاچاق را ندارند و این کار یک تخلف بسیار جدی و با جرایم سنگین است. آنها اجازه ندارند حتی محصولی که از طریق چمدانی و مسافران وارد شده را عرضه کنند. نکته مهم اینکه بسیاری از محصولاتی که در سطح عرضه خارج از داروخانه‌ها فروخته می‌شوند، تقلبی هستند و از مجرای قانونی هم به کشور وارد نشده‌اند.

البته به تاکید ناصری، تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند.

ناصری تأکید می‌کند: اگر داروخانه‌ای اقدام به تحویل مکملی کند که برچسب اصالت وزارت بهداشت را نداشته باشد، این اقدام تخلف است اما مشکل اینجاست که هر قدر داروخانه‌ها می‌خواهند داروی مجاز عرضه کنند، مردم با وجود تقاضای بالا، آنها را به این سمت هل می‌دهند و این مشکل درباره سایر محصولات مثل داروها و لوازم بهداشتی‌ها هم وجود دارد. البته این تأیید چنین تخلفی از سوی داروخانه‌ها نیست.

کد خبر 849195 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مکمل‌های دارویی خبر مهم مکمل‌های غذایی

دیگر خبرها

  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • بمب نقل و انتقالات پرسپولیس از امارات می‌آید
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • گزیده‌های نفتی هفته